torsdag 23 augusti 2012

dagvill

När jag vaknar och hör regnet hälla ner över altantaket måste jag fundera en liten stund innan jag kommer på att det är torsdag. Det känns som tisdag men kanske är det regnandet och den nästan lite svavelgula himlen som bidrar till det.

På mitt soffbord brinner ljus och medan jag dricker Byns godaste kaffe tar jag in gårdagens och morgonens nyheter. På radio igår hörde jag förresten att USA har 5% av världens befolkning - men 25% av världens fångar. En kan ju undra varför USA har så många av sina invånare bakom galler, men en förklaring som gavs var de stränga narkotikalagarna liksom de mycket stränga lagarna för återfallsförbrytare (även vid tämligen ringa brott). Ptja. Vad vet jag? Vet du?

Annars är det mest vildsvinsinvasion, skyfall och skolstarter i nyheterna. Ovanligt många kommer också som flyktingar till vårt land, och då främst från Syrien, och det finns varken resurser att ta hand om alla dessa vid de anläggningar man först anländer - eller årets nya studenter som verkar få ligga i källare på liggunderlag på många studieorter, om en ska tro inslaget i programmet. Och så regnregnregn. Det är nyheterna i korthet.

Men nu har regnet upphört och jag ser revor av blått på himlen. Några vita moln med guldkant. Det blir en fin dag. Och jag ska dra igång arbetet med en ny grupp i svenska som bland annat består av mina nya mentorselever. Det blir mycket fokus på språk och på texter - egna och andras. Vi ska läsa mycket och inte skriva mindre! Det ser jag fram emot!

Och apropå skola...

Inga kommentarer: