fredag 17 augusti 2012

återsamling

Jag är här vid halvsex. Catharina smsar att hon är på väg. Jag hinner handla lite och slänga in medhavd packning i huset. Plockar ur kassar och en låda med kläder. Går en sväng i trädgården. Den enda rabatten är ett kaos av pioner, klätterhortensia och ogräs. Dessutom finns det plötsligt ett stort bestånd av härligt röda vallmoblommor där. Var kom de ifrån? Och så förstås årets solros. En klassiker. I morgon får jag reda ut begreppen, tror jag.

Sedan dyker hon upp. Vi pratar medan jag svänger ihop pasta, lax och bladspenat och äter i köket under fortsatt prat. Vi uppdaterar varandra på projekt vi vill arbeta med under hösten. Fortsätter ut på altanen i den ljumma kvällen, med varsin mugg kaffe och mera samtal.

För ovanlighetens skull dyker några myggor upp och vill göra oss sällskap. Så småningom kör C. hem. Hon vill hinna inom affären innan de stänger. Jag diskar och sätter mig en stund i tevesoffan. Smsar med min älskling som gör Göteborg i mysigt sällskap. Jag längtar efter honom och det kändes helt knas att köra åt det här hållet, när det är helg. Men nästa fredag vrider jag det rätt igen.

Nu funderar jag på att ta Paasilinnaboken Mats lånade mig och krypa ner under täcket. Det har varit en dag som gjort avtryck. Jag är trött.


1 kommentar:

Ina sa...

Tack för en jättetrevlig och mysig kväll! Vi får ta igen med lite längre och ett glas rött framöver! Typiskt att det skulle köra ihop sig så idag men så är det ju ibland. Nu är jag också ganska mör så det blir nog sängen tidigt ikväll. Stor kram till dig!