måndag 23 juli 2012

uppstart


Tillbaka på jobbet, alltså. Det känns som allra första dagen. Dock har jag en lugn start. Läser ikapp en massa epost. Kikar på schemana för nästa vecka. Frukostfikar med de arbetskamrater som är inne. Kollegorna har lämnat en del information, både kring vad eleverna håller på med i sina respektive ämnen just nu och lite mer allmänna påminnelser såsom viktiga telefonnummer, hur jag ska sköta dokumentation och en del viktig information att läsa in.

Därutöver tänker jag närstudera en del av de läromedel som används, kolla upp några nyanlända cirkulationsexemplar och planera upp lite egna grejer som eleverna kan arbeta med i engelska, helt fritt från läroböcker. Jag hoppas kunna arbeta fritt från sådana – åtminstone med ett par av eleverna – lite längre fram. Men först måste jag bli lite varm i kläderna och – viktigast! – skapa bra och tillitsfulla relationer med eleverna.

Jag får säkert möjlighet att också förkovra mig en smula. Jag har en del bra länkar att följa upp och så har jag, på Pärlisens inrådan, beställt en bok om lågaffektivt bemötande. Jag är redan tämligen lågaffektiv i mina möten med elever generellt, men det största rummet är det för förbättringar så jag ser fram emot att läsa den: 
Nu har jag en liten lunchpaus och ska luta mig tillbaka, lyssna lite på radion och sakta dricka en mugg te innan jag tar itu med eftermiddagens arbetsuppgifter. På min agenda står bland annat att läsa lite om att förstå traumatisering hos ungdomar.

Inga kommentarer: