söndag 15 juli 2012

sunday morning

Vaknar av att älsklingen kommer in i sovrummet med en mugg nybryggt kaffe i ena handen och laptopen i den andra. Love!


Så nu sitter jag här i sängen, dricker kaffe, slösurfar och avser läsa klart Hummerfesten (andra delen i Saltö-serien). Sedan får jag se vad jag gör av resten av dagen. Oundvikligen kommer nog en del av den att gå i gurkans tecken eftersom gurkorna nu växer så det knakar och jag tänkte göra en laddning pressgurka av några stycken, i alla fall. det är ju kul att variera sig och inte enbart äta dem rakt upp och ner på frukostmackorna eller tjockskivade med lite flingsalt på. Några fler idéer (förutom tzatziki)?



1 kommentar:

ANNA sa...

Jag såg för ett par år sedan Pelle, då TV-kock på TV4 hyvla gurka på längden, klappa ur en del vätska och sen steka gurka i vanlig stekpanna m lite smör, lite salt å peppar var allt han hade på dem. Han sa att man kunda ta curry md om det passade till resten av maten.

Detta serverades sen som tillbehör til maten, ungefär som goooood pressgurka. (som i min värld heter sommargurka för så kallade mamma den när vi var små)

Du kan lägge tunnhyvlad gurka i vatten som ska drickas med, det ger lite smak och är tjusigt.