onsdag 25 juli 2012

re-reading


Jag läser om en bok jag läste för något år sedan. Den här boken borde väldigt många läsa och inte minst då alla som säger sig tro på tankens kraft och att allt är möjligt om en bara tänker positivt. Som tror att tankar kan försätta berg och att en kan affirmera sig till saker och ting på ett lite kvantflummigt vis.

Inte så att vi inte mår bättre av, och behöver, tänka i positiva banor. Det behöver vi absolut. Och visst blir dagen så mycket bättre om vi bestämmer oss för att den ska bli det. Men livet kräver också att vi kämpar, sliter och övervinner svårigheter och problem, genom aktiv handling.

Barbara Ehrenreich gick igång ordentligt på det där med positivt tänkande när hennes läkare tyckte att hon skulle se sin cancersjukdom som en... gåva. Hennes bok är balanserad, klok och vass. Läs, känn igen dig lite och känn hur skrattet ibland fastnar i halsen. För baksidan av att allt går att ordna med positivt tänkande och affirmationer är ju att alla som det går illa för har sig själva att skylla... till exempel.

Inga kommentarer: