onsdag 4 juli 2012

huslig som fan

Om en skivar ett knippe rabarber så att det ungefär fyller ett litermått och så finhackar en gul och en röd lök, plus tre vitlöksklyftor och en tumslång bit färsk ingefära och sedan fräser det i olja (minus rabarberna - deras tur kommer lite senare!) i en tjockbottnad kastrull och därefter toppar det med ett par deciliter rårörsocker och en superfint hackad röd chili, en tesked av vardera chilipulver, cayennepeppar, salt, curry, currypasta (fast det kan man gott ta två teskedar av... jag tog frexten den gröna varianten) samt ett par kanelstänger och ett par kryddnejlikor (äh... ta tre, det gjorde jag) och låter det fräsa lite till, så är det en bra början.

Tar en sedan en stor näve russin och en mindre näve grovhackade, torkade aprikoser och häver ner i grytan tillsammans med rabarberna och 1 dryg deciliter vitvinsvinäger och låter alltihopa sakta puttra ihop i ungefär trekvart, under sporadisk omrörning, så har en sedan en alldeles förträfflig och hyfsat het rabarberchutney, alltså!

Bara att hälla upp i en fräsch glasburk som sedan förses med en rar och vackert textad etikett. Själv körde jag på lite bohemian shabby chic...

En tager vad en haver, som Cajsa Warg inte sa...


Inga kommentarer: