tisdag 5 juni 2012

om svenskheten

Hård drömlös (?) sömn i natt. Känner mig halvt bedövad när väckaren ringer en kvart i sex. Studsar upp, plockar fram kläder och tar en dusch. Lite mer vaken fixar jag kaffe, ansikte och lägger sista handen vid naglarna som fick sig en nylackering igår kväll. Jag funderar på kläder. Skatteåterbäringen kommer nog under veckan och jag tänker lägga undan det allra mesta men lite kläder ska jag nog ändå unna mig. Inte minst skulle jag vilja hitta en snygg klänning som kan funka på exempelvis student, midsommar och kanske till och med bröllop. Jag får göra en raid i Karlstads butiker på torsdag eller fredag.

I tevesoffan sitter Qaisar Mahmood och talar om vad som är "svenskhet". Han har rest land och rike kring på en motorcykel för att se hur man, som invandrad, kan få det där "guldkortet", kärnan, som garanterar "svenskhet". Inte förvånande kommer han fram till att svenskheten är en föreställning om något gemensamt. En idé som inte håller hela vägen ut. Det visste vi ju redan, eller hur? Men det kan ändå vara intressant att samtala kring.

Dagen i övrigt är arbete. Jag har redan börjat arbeta. Kollade in min jobbmejl för att se om "sista dagars heliga" skickat in de sista inlämningsuppgifterna, och minsann har de det. (Men jag undrar om de tror att jag arbetar nattskift? Sista arbetet inskickat 23:37...) Långsittning med muntliga examinationer i engelska. Betygsättning. Och så en långsittning i bilen, på väg mot nordligare revir. Bra ljudbok ger fin färd.

Mmmmorronkaffe...




Inga kommentarer: