onsdag 6 juni 2012

mindful wednesday

En ledig dag. En dag att göra något av. Av lust. Ganska kvick runda för att proviantera lite och skaffa älsklingen en presentabel outfit för fredagens finsittning (hans idé med nyekipering och hans jobb som bjuder på galamiddag). Vi kör inom Plantagen också och kommer ut med en säck fin jord och tre tomatplantor. Två vanliga och en cocktailtomat.


De får större krukor och flyttar in i växthuset under eftermiddagen. Det är vilsamt med ett växthus även om jag blir frustrerad över alla prylar som fyller åtminstone en tredjedel av det. En dag när jag har mer geist ska jag rensa bort dem och få det lite luftigare. Chilibebisarna har växt sedan sist och är nu i skolåldern. Små, stadiga, växtsugna plantor.


Jag dammsuger övervåningen, städar badrummen och vattnar växterna inomhus. Plockar in i diskmaskinen och handdiskar en del. Torkar av. Städar ur grönsakslådorna i kylen och fyller på med färska grönsaker. Fortfarande av lust. Älsklingen grejar med sitt.

Vi har samtalat om den existentiella "ångest" jag känner just nu när stora beslut kickar in och inte mycket skulle kunna återkallas. Glädjen över det nya färgas av sorgen över det jag nu skapar ett avstånd till. Catharina. Annhelen. Någon mer uppskattad vän. Jag blir lite rädd. Är det verkligen det här jag vill? (Ja, det är klart jag vill - annars skulle jag inte göra det - men det hindrar inte att vidden av beslutet blir allt tydligare.) Ett språng att våga. Han tycker att medan Det Stora Språnget pågår ska jag kanske inte pressa mig på andra punkter, som till exempel träningen. Kanske ska jag bara flytta fram målsättningen några veckor? Kanske det?

Ett positivt tecken: jag hittar min stick- och virkgömma. Drar fram de små nystana jag köpte när jag var med Malin på Syfestivalen i Älvsjö i februari (vart tar tiden vägen?) och bestämmer mig för att inte alls knåpa ihop en skir liten blomstersjal av dem, utan i stället virka en "Malin-sjal", dvs en stor mjuk trekantssjal att vira in mig i under sena sommarkvällar på vår altan. En feel-good-sjal. Jag släpper orostankarna och ger mig hän. Mindfulness...

2 kommentarer:

Ina sa...

Allt löser sig vännen:)! Du håller dig ju i alla fall inom landet*ler och blinkar*! Kraaam till dig

magda sa...

Jadå! Och... vi ska ses! :)))