torsdag 7 juni 2012

en viktig sak

När jag flyttar till en ny ort (och det har blivit några nu...) är något av det första jag gör att gå till biblioteket, känna in atmosfären och fixa mig ett lånekort. På den tiden jag bodde i Karlstad var Wåxnäs stadsdelsbibliotek mitt home away from home. Det stora biblioteket i stan besöktes sällan. Men nu är det mitt. Jag har erövrat det. En viktig sak i göra-sig-hemmastadd-avdelningen.

Och eftersom vi lever i en liten värld knackade någon mig på axeln när jag stod vid disken och det visade sig vara... min syster. Heh. Kul, förstås, och lösa planer på geocaching till helgen smiddes.

Jag åkte in till stan i akt och mening att shoppa (för en gångs skull). Och det gjorde jag. Med besked. Klänningar, toppar och två par byxor som inte är jag. Ett par beige i något silkeliknande material och ett par röda caprijeans. Hej och hå. Men jag tror faktiskt att det kan bli riktigt snyggt. Och så la jag undan en åskblågrå klänning som ska hämtas ut i morgon. Baföratt. Den tror jag blir fin till student och bröllop.

Inga röda skor. Men en trivsam fika på muséets café. Löste för övrigt årskort på muséet.

Och så snokade jag upp en lovande garnaffär med tillhörande stickcafé. Måste göra ett återbesök där också, i morgon, om jag hittar något bra mönster på en kofta.

Googlade för illustration bara - och hittade SKORNA... (till det facila priset 3349 kr.... GAH!)...
Förresten. När jag går i affärer och liksom inte letar efter något särskilt känner jag mig väldigt närvarande. Mindfulness by shopping around..?

Inga kommentarer: