måndag 4 juni 2012

bedrägligt

Precis som igår morse vaknar jag av solljus. Himlen är oskyldigt blå och träden står alldeles stilla. Men min termometer antyder att temperaturen nog varit nere och studsat på nollan i natt. Och månen har varit full igen.

Dagen idag är väldigt mycket fokuserad på examination, på bedömning och på betygssättning - precis som på alla andra skolor vid den här tiden på året. Jag känner mig stressad, men inte alltför mycket. Jag har ju valt bort (på ett tidigt stadium) att åka till SRF i år, för att ge mig själv lite andrum. Jag trodde nog att jag skulle känna det betydligt tyngre än jag faktiskt gör. Och visst finns det ett gäng sköna människor jag inte kommer att träffa, och visst kommer det att kännas tråkigt, men jag åker säkert ner nästa år och då får vi väl ta igen det! Det är ett val jag gjort och mitt liv består av så många andra höjdpunkter att jag helt enkelt måste prioritera.

Gårkvällens ennui hänger däremot kvar. Jag tänker att jag ska bejaka känslan i stället för att försöka bara trycka bort den. Sätta ord på den och få klart för mig vad den står för innan jag släpper den.


Inga kommentarer: