lördag 19 maj 2012

when it rains it pours

Lördag morgon. Minisovmorgon. Halv tio går vår buss till York. Chauffören är i total chock och har så varit hela veckan. Vanligtvis ser hans buss ut som ett katastrofområde när elever åkt med honom, men än så länge har han inte behövt sen dammsuga, eller plocka upp det minsta lilla kolapapper. Idag kommer belöningen: vi ska åka med en annan buss - en som Manchester United tidigare hade!

Högvattnet har nästan ätit upp stranden.

Till York, alltså. Idag kommer mina nyinköpta, funktionella kläder väl till pass. Dagens outfit blir inte kjol utan sköna jeans, råsa fleecetröjan och olivgröna vind- och regnjackan. Paraply som förstärkning. Det regnar ganska ordentligt, helt enkelt. Dock verkar det som att det ska klarna upp under dagen, vilket känns bra. Drygt sex timmars strövande i York blir nog trevligare om det inte regnar...

En dag som denna skulle man vira in sig i täcket och läsa goda böcker.

Stort i England denna lördagsmorgon är att den olympiska elden nu på morgonen börjat färdas genom landet, med början i Land's End. Den kom med flyg igår, eskorterad av David Beckham, Sebastian Coe och Boris Johnson (Londons borgmästare). Samt prinsessan Anne. Den damen har haft samma frisyr sen 1967, ungefär. "Yes", sa vår värd Stuart. "And the same horsey face..." Hehe.

Princess Anne
David Beckham






Inga kommentarer: