lördag 19 maj 2012

strolling

Det får vara som det vill med religion och kyrkor och Gud. York Minster är konst, skönhet och storhet. Och en sakral upplevelse. I St.Nicholas' Chapter, i den allra äldsta delen av katedralen (1220-1260), stannar jag till en stund och tänder ett ljus för P och känner att jag behöver det. Står i tankar en stund och går sedan vidare ut i stadsmyllret för att ta en decent cup of coffee på Starbuck's.
Ljuset i  mitten av övre raden är för dig, P.

Efter fikat strosar vi var och en på sitt håll och jag tillbringar ett par timmar med att bara promenera omkring och njuta av den gamla staden och folklivet. Okej... jag var inne i ett par bokhandlar också. Det var jag. Och handlade. Fast bara litegrann. Jag ska släpa hem allt också och lär nog få trycka ner en del i handbagaget för att slippa överviktsavgift ändå...

Random houses on Stonegate, The Shambles and in a couple of other places:
 
 
 
 
 

Patrick tar oss också med på en guidad promenad uppe på den gamla ringmuren och även om det blåser snålt och elakt är han en god berättare och vi får se delar av staden ur nya vinklar.

Susanne och jag värmer oss med te på ett supergulligt litet café, Circle's Café, som ligger vid fästet på en av broarna över River Ouse. Rosa och vitt och med små tedrickande tanter. Tanterna ingick eventuellt inte i själva inredningen men bidrog i hög grad till atmosfären!

Stegräknaren står på ca 12000 och kvällspromenaden återstår...


Inga kommentarer: