måndag 28 maj 2012

sommarläsning

Jag tipsar mina elever om att läsning är helt suveränt om man vill vässa sin engelska under sommaren, utan att känna det som om man pluggar - vilket man ju inte heller gör. En del tycker att sommarläsning är en självklarhet (som eleven som vill läsa Neil Gaiman under lovet, efter att vi arbetat med en av hans texter och h*n hittat vidare till andra under sitt arbete... jag tipsade om American Gods, som är min egen favorit) medan andra tycker att läsning i allmänhet är en pina och läsning på engelska i synnerhet.

den här sidan får jag, och mina kollegor, bra tips på hur man kan uppmuntra eleverna att läsa. Jag funderar över hur min egen läslista ser ut och kommer på att den inte är särskilt spikad. Det jag vet är att jag ska göra en omläsning av just American Gods, att jag ska läsa Roslund & Hellströms senaste, Två soldater, och att jag förutom en del kompetensutvecklande och inspirerande läsning också ska läsa om en del klassiker, som till exempel Steinbecks Tortilla Flat, Cannery Row och The Pearl. Det verkar som jag ska läsa Strindberg också...


Hur ser era listor ut?


3 kommentarer:

ANNA sa...

Ehrm... jo... liksom... det råkade bli...kolla i min blogg, några av de senaste inläggen, så ser du högen (högarna) som jag håller på och betar av nu. *smiles*

Det ska visst bli lite regnväder nu framöver å då sitter jag hellre inne och läser än är ute och yrar så det blir nog bra.


Det blir liksom ingen festival för mej i år... tyvärr (definitivt inte eget val) så något får jag ju trösta mej med.

magda sa...

Hehe... Det var en respektingivande hög! Du lär inte vara sysslolös på ett bra tag!

Det blir ingen festival för mig heller. Så konstigt det kommer att kännas. Men valet är både eget och inte (mycket på jobbet, ska avsluta en del, ladda för nytt jobb och flytt osv)

Lilla gumman. sa...

Oj oj oj, här ska läsas! Har två böcker som jag ska plöja genom både en och tre gånger. Nämligen "Grønnsaksdyrking på friland" och en tysk grönsaksbok som jag fortfarande väntar på. Den norska har jag läst, men under press inför tentor. Den ska LÄSAS ordentligt i sommar, för att jag vill.