lördag 26 maj 2012

på tur


Det hade säkert funkat att åka i jeans och tröja, en varm dag som denna, men vi ser mc-ställen som skyddsutrustning - lika självklara som hjälmarna - och drar på oss dem tillsammans med stövlar och läderhandskar och beger oss österut. Det är alltid lika underbart att åka. HG skriver om HD-åkande som en erotisk upplevelse, och jag tänker inte säga emot honom. Men att ha en Kawasaki 1400 mellan benen och en förare som vet exakt vad han gör när han drar upp den i över 200 km/h är ganska sexigt, det också. Rushen jag får av farten liknar inte mycket annat... Och jag vet att jag måste få göra det själv också. Köra, alltså. Måste ha ett mc-körkort (och en mc) och få vara in charge. Ibland.När flytt och nytt jobb och allt har satt sig, ska jag börja. Nöjet att leta lämplig mc kan jag ju påbörja redan nu!

Vi stannar till i Borgvik och njuter av den genuina gamla bruksmiljön. I Sliperiet går vi in och upp på loftet där de visar en helt fantastiskt ljussatt utställning av Kjell Engman och på nedervåningen fanns sedan lite Ronnie Wood, Rauschenberg, Amanda Ooms och andra. Innan vi kör vidare dricker vi en stilla lemoand i det mysiga caféet.


  
Kvällen är ett glas vin på altanen, grillad middag med vidunderlig sallad och småprat med grannarna, Bosse med flickvännen Eva. Myggen är förhoppningsvis i full färd med att dö.




2 kommentarer:

pärlbesatt sa...

Jag har tänkt på en sak. Om inte huset kan säljas nu, borde det inte finnas mååånga som vill hyra hus? Det borde väl gå att hitta nån som var rätt navlad t o m? Förstår att det känns bättre med pengar och avslut, men ändå. Antar att du funderat fram och tillbaks på alla möjligheter redan, men kan inte låta bli att tänka högt här.

Och det är ROLIGT att du ändrar och donar och stökar runt i tillvaron, trots de fyllda femtio. En inspiration är du i det!

Lilla gumman. sa...

Ja, jag tycker åxå att "love comes first"!!! NÅGON borde ju vara intresserad i att hyra?

Ju fortare du flyttar ju snabbare kan ni ta en 2-timmars MC-tur hit till mig i skogen, nämligen ;)