torsdag 31 maj 2012

nästanfredag

Torsdagarna har den här terminen blivit som fredagar för mig. Ofta har jag kunnat köra upp till min älskling direkt efter jobbet och liksom inlett helgen. I morgon ska jag jobba (tenta i sista religionskursen) men min älskling kommer hit idag och på så vis blir det ändå en särskilt fin dag!

Huset är städat och kylen påfylld. Jag hade tänkt ha lite glass i frysen också - just in case - men det blev inte riktigt så. Jag var och handlade efter jobbet igår och la ner en burk av Alvestaglass goda sockerfria och sedan blev jag stående och prata med en gammal kollega Birgitta från högstadiet och det tog en stund att komma igenom kassan och sedan kom jag på, när jag hivade in matkassen i bilen, att jag kanske skulle tjacka upp mig på en låda vin också. Tänkte att glassen nog skulle klara sig. Och visst gick ärendet snabbt.

Men just när jag satte in vinlådan i bilen kom jag på att jag ju beställt en EU-anpassad hålslagare (jag skojar inte... de finns!) i bokhandeln (här ska gynnas lokalt näringsliv in i det sista!) så jag gick dit. Supersnabbt ärende, tänkte jag. Vid korvmojen träffade jag ytterligare en gammal kollega Bosse och vi blev ståendes en liten stund och uppdaterade oss. Till slut kom jag in i bokhandeln och frågade om hålslagaren kanske redan kommit och det hade den ju. Däremot låg min plånbok i vinkassen i bilen så jag kilade tillbaka och hämtade den.När jag betalat kom vi att prata om det där med engelskan som jag berättade om igår kväll och i bilen låg ett glasspaket...

På min väg från bokhandeln till bilen lyckades jag sedan springa på en tredje gammal kollega Mia och utväxlade lite tankar med henne också. När jag kom hem fick jag helt enkelt äta upp den där glassen. Turligt nog var det bara en halvliter... Heh.

(Jag är fortfarande lite mätt...)

(Konstnär: Joakim Johansson)

Inga kommentarer: