fredag 11 maj 2012

lägg ner nu

Gigantiska moln seglar med stillsam värdighet över den blå himlen, som rymdskeppen i Independence Day, ungefär. Eller kanske snarare - och hellre - vogonska farkoster. Här nere på terra firma blåser det ganska friskt och min gula forsythia viker trånsjukt ner sig för västanvinden.

Själv sitter jag inne i köket, lyssnar på P1 och bläddrar i en ny kalender jag köpt från Staterna. Jag tvekade i det längsta att köpa den eftersom frakten var högre än bokpriset. Inte så konstigt dock, när jag beställde den i tisdags och den kom idag - med DHL. Jag känner mig, som ungdomarna brukade säga, ägd. Å andra sidan verkar den faktiskt ha ett vettigt innehåll. Väl applicerbart på en svensk lärares vardag och dessutom en uppsjö av grejer att komplettera med, som en kan hämta på en websajt som hör till.





Vad jag måste göra nu är att greppa att det är Fredag och att jag faktiskt måste lägga bort jobbtankarna. Åtminstone tills Catharina dyker upp. Sedan är det oundvikligt med jobbsnack - men det brukar bli galet konstruktivt och stimulerande. Kanske hjälper det om jag slänger i en tvätt i maskinen och sedan firar detta med ett glas rött?

Inga kommentarer: