måndag 14 maj 2012

morning, northeast yorkshire


Jag somnade ovaggad igår, medan jag lyssnade till vindens vinande utanför enkelglasfönstren. Northeast Yorkshire är inte vårvarmt än. 
(Vi börjar samlas. Söndag förmiddag.)

Det var roligt att återse såväl vår guide, Patrick, som Stuart och Angela som driver The Maynard. Dock var det ingen av oss som var pigg på alltför mycket socializing utan vi tog varsin öl (vin för mig) och sade sedan godnatt till varandra. Jag har samma rum som förra året och det slår mig hur det här året har gått så oerhört fort! Det känns som om det vore bara några månader sedan jag var här sist. 

(Terminal 2, Gate F, CPH)


Från min plats i "vardagsrummet" (soffan är av den där mjuka sorten som man faktiskt kan försvinna i och hittas flera år senare) ser jag solen lysa upp grannhusets fasad. Himlen klart blå. Kollegan Åke, som varit ute en runda, säger dock att om man tittar utåt havet är det mörkt. OK - då tittar jag inte ditåt. As simple as that!


(Manchester Airport)

Strax är det dags för frukost, en bastant engelsk sådan, och sedan kommer dagen att vara fullpetad med aktiviteter här i Scarborough. Eleverna har lektioner på förmiddagen, varvat med lära-känna-stan-promenad och på eftermiddagen ska vi besöka Sixth Form College, där Patrick jobbar. Jag är väldigt nyfiken på hur det är att vara lärare här och jag hoppas få auskultera (läs: smita in) på någon lektion. På skolverksmötet, som jag var på för några veckor sedan, pratade vi om möjligheter att "skugga" någon kollega ute i Europa, som en del av ens yrkesutveckling. Kanske vore något att fundera på?

Nu: Kaffe! Lankigt, engelskt substitut... ;-)

Inga kommentarer: