fredag 18 maj 2012

faboulous friday

Grand Hotel, Scarborough
Grand Hotel

Nu överdriver jag kanske en smula i rubriken, men det har ändå varit en fin och skön fredag i ett något lugnare tempo än de andra dagarna. Efter att ha installerat eleverna i Palm Court Room på Grand Hotel - för lektion med Patrick - hade jag några timmar fritt innan det var dags för eftermiddagens muntliga examinationer.

Palm Court Room - i väntan på Patrick

Det är ju det där med böcker. Bokhandlar. Och begränsad bagagevikt på flyget. En utmaning. Vardags-edge kallar jag det. För jag köpte givetvis en trave böcker idag igen. Pocketböcker mestadels (just med tanke på flyget, för annars är även inbundna böcker billiga här!). Men ändå...

BOKHANDEL!

När jag blivit trött i fötterna - och utforskat alla bokhandlarna (av vilka det finns fyra eller fem på en gatstump som bara är knappt hundra meter) - sökte jag upp Roasters där jag bestämt träff med Susanne för te och scones. Jag äter ju inte kolhydrater, men lovade mig själv att te och scones ska jag ha! Vara i England och inte avnjuta det borde rendera spöslitning.
Tea with date-and-walnut scones, jam and whipped cream

Eftermiddagen har annars tillbringats i Palm Court Room där vi hunnit examinera fyra grupper. Ett roligt jobb! Alla gjorde mycket bra från sig! Resten av eleverna gör sin munta på måndag.

Grand Hotel Lobby (Dörrarna till Palm Court Room i mitten av bilden!)

Inga kommentarer: