onsdag 30 maj 2012

allting runtomkring

Det är ju inte precis varje dag jag får möjlighet att tipsa en bokhandelsägare om en bok, som på sitt vis är en klassiker. Vi pratade om barn och hur fint det vore om redan små barn på förskolan fick möjlighet att leka in engelska, vilket inte är fallet på den förskola där hans barn går. Han tyckte att lika väl som alla grejer var uppmärkta med små textskyltar på svenska så kunde de väl också märkas upp på engelska? Det är inte min sak att avgöra, men jag sa att man ju också kan göra mycket hemma om man kan språket (han har bott i England ett antal år, tydligen, så han kan nog språket). När jag var barn, till exempel, hade vi i mitt hem de underbara bilderböckerna Allting runtomkring och Vad gör folk hela dagarna av Richard Scarry. När jag sedan fick barn såg jag till att de också hade dem tillgängliga. Jag har till och med en av böckerna här hemma - fast jag brukar mest använda den som underlägg till laptopen som blir så varm att ha i knät efter ett tag.


Och... bokhandlar'n hade aldrig hört talas om dem! Say whaaaat? Och jag som trodde att bokhandlare hade [nästan] samma skills som bibliotekarier. Där blev jag en illusion fattigare - och han ett tips rikare. Jag ska kolla att han beställer hem ett par exemplar, även om de inte är särskilt PK (i synnerhet inte ur genusperspektiv).


5 kommentarer:

pärlbesatt sa...

Richard Scarry har setts ner på en del pga de förmänskligade djuren, har jag hört av folk när jag nämnt att jag älskade dem. Det kanske kan vara så att han omgetts av PK-folk? ;)

Visst är det märkligt med referensramar och hur ibland saker ställs på ända, nåt man trodde var mainstream för ALLA är det inte...

Fick du mitt sms om

http://religionsvetenskapligakommentarer.blogspot.se/

magda sa...

Han kan ju knappast ha gjort större skada i det hänseendet än Disney... KUL att du också gillade böckerna!

Ja, jag fick sms:et men glömde heeelt kolla in bloggen. Ska göra det... NU!

magda sa...

Nu har jag kollat och lagt upp den för uppföljning! Tusen tack för tipset!

ANNA sa...

Misse och Dagge Rules!!! jag gillade att de var så typisk britiska också.

Å alla små filurer som yrar runt över sidorna.
Det är som med Pettson och Findusböckerna man sittr och letar små figurer som hittar på bus överallt i böckerna och hittar på egna små historier kring dem och deras görande.

magda sa...

Ååå.. Dagge... <3