måndag 2 april 2012

sol nu igen

Jahaja. Jag ser ut genom fönstret här där jag sitter i min soffa. Klarblå himmel. Sol. Nu igen. Och ändå tröttnar en inte, eller hur? Jag hoppas dock att solen också ska kunna avge lite värme när den stiger högre eftersom det i skrivande stund är tre minusgrader där ute. Jag borde kanske skruvat upp shunten på pannan igår kväll. Men... orka. Jag tar på mig ett par raggsockar, i stället.

Kaffet smakar ljuvligt, ljusen brinner på mitt bord och SVT1 levererar morgonnyheter om trista politiker, valet i Burma, oro för pensioner och en flygolycka i Sibirien. Allt är som vanligt, alltså.

I DN kan en testa sig på orddelen ur högskoleprovet. Klarar du det? Jag klarade 19 av 20. Jävligt irriterande.

(Bilkonst i Orrholmsgaraget)

6 kommentarer:

ANNA sa...

Mej med... det har jag varje gång jag skriver det oavsett om det är på skoj såhär eller när på riktigt. Ibland är ju förklaringarna så lika med att flera är tänkbara rätt.

För mej är en strata antingen en gitarr ;) eller en väg (latin) men inte här... då var det ett skikt, något som jag inte hade en aning om. Jag chansade på mätning och fick fel.

magda sa...

Jag missade också på strata (ALLA vet ju att det först och främst är en gitarrmodell, som sagt!)...

ANNA sa...

Preciiiis... å så är det väg/gata på latin (fråga mej inte hur jag vet det, vissa saker bara fastnar i skallen...) Det att jag chansade på mätning var för att jag tänkte väg-gata-sträcka... mätning.

Matilda sa...

Tss... tänk stratifiering och stratosfär! Jag fick alla rätt (men chansade på pastörisering, mindes inte om det var upphettning eller skumning) ;)

pärlbesatt sa...

Jag hade fel på jökeln, tog vulkan istället för glaciär. Funderade nog för länge på askmolnet och alla glosor som yrde omkring då. Jag kan leva med att ha tagit fel på just det (som tur är).

magda sa...

Jag tänkte på stratosfären men tänkte att det var ett av skikten och inte alla sammantaget...