torsdag 5 april 2012

förberedelser

I hallen står den röda resväskan packad tillsammans med två kartonger av världens mest ekologiska ägg, från Svalehult. Jag tar bilen till jobbet så att jag direkt efter fullgjord arbetsdag kan sätta mig i den, sätta på stereon med Niceville, spänna fast säkerhetsbältet och köra norrut.

Själv är jag nylackad och taggad för såväl resa som arbetsdag och pelletsbrännaren är nymatad. Jag hade tänkt stänga av värmen nu när jag inte är hemma under ledigheten, men med nio minusgrader två nätter i rad tror jag att jag låter den vara på.


(Mera fiskkonst i Orrholmsgaraget)


Gårkvällen tillbringade jag i soffan med fötterna i en balja fylld med hett vatten, skum och sköna oljor. Händerna pysslade med nagellackning och ögonen med läsning. Huvudet därmed fullt av tankar och idéer. Som avrundning kröp jag i säng ganska tidigt och läste ut Simon och ekarna. En mångbottnad och händelsemättad historia, som dessutom är fint berättad med ett härligt, vackert språk av Marianne Fredriksson. Men vill jag se filmen nu? Jag vet faktiskt inte. Jag har sådana tydliga bilder i huvudet och vill inte störa dem.

På morronteven pratas det just nu om helgtrafiken och skärtorsdagen är givetvis inte den mest optimala dagen för att ge sig ut och köra, med vägarna fulla av söndagsbilister. Men jag tar det lugnt och låter vägen vara en del av målet - idag som i hela livet. Och jag har vinterdäcken fortfarande på.

Jag hoppas vädret i Karlstad är fint, åtminstone mitt på dagen, eftersom min älskling hämtar ut sin nya motorcykel idag. Och jag hoppas det är okej i mrogon så jag kan få mig en premiärtur, jag också!


1 kommentar:

Ulla sa...

solen skiner o det ser ganska så trevligt ut här uppe :-D!