fredag 23 mars 2012

skrivarfredag

Jag avrundar arbetsveckan på mitt eget vis. Liten sovmorgon, det finaste morronkaffesällskapet och sedan en förmiddag med läsning och skrivande. Jag lyssnar på P1 och småmyser över en överraskning från min älskling i form av två fina kassar i snygga tyger, den ena i synnerligen fint linne (från Klässbol?), och med ett roligt innehåll - bland annat en packe skrifter fulla av värmländsk kultur. Ett lån, från en vän till oss, som jag ska plöja igenom idag.

Redan medan jag bläddrar i den första drar minnena iväg med mig och jag minns en historieberättande dam, som kunde hela Dalby socken och dess historia, på sina fem fingrar. Jag googlar upp hennes namn och minsann om hon inte finns där, trots att hon själv gått ur tiden för länge sedan. Där är hennes berättelser som jag minns dem från hennes finrum med kokkaffe i tunna koppar och sockerkringlor till det... och fotografierna hon hade på väggarna, eller tog fram och visade mig. Jag är glad att hon blev färdig med boken hon arbetade med så att de människorna lever vidare och talar med oss över tid och rum.

Dags att brygga på en kanna till och försvinna in i läsningen en stund.

1 kommentar:

pärlbesatt sa...

Det är rent märkligt hur jag lyckas pricka dina inlägg utan att veta om det- skriva om döskallen när du varit i hyttan, och skriva om värmländsk kultur när du gör det! Här är en länk till det jag skrev om idag, om du inte hann leta upp den.

http://www.dn.se/nyheter/asa-moberg-udda-bakgrund-borde-vara-rent-guld-for-riksdagen