fredag 13 januari 2012

stadstur

Skyndade hem efter jobbet, tog ett snabbvarv med dammsugaren, pratade lite med Linus i telefon och tog sedan tåget in till stan för att uträtta några ärenden.

Jag har alltså genomfört ännu en välplanerad kommandoräd där allt på min lista inhandlades och inget mer. Ja, förutom att jag äntligen hittade en alldeles vanlig, svart kofta som inte kostade en förmögenhet, då. Och en svart kjol, med vita prickar, på Indiska. Hm. Men... på kjolen råkade det faktiskt stå mitt namn. I'm just sayin'. I övrigt höll jag mig strikt till planen och hann hem med vändande tåg. Straffet för att jag avvek (kofta och kjol) från planeringen fick bli att jag inte fikade på Wayne's vilket jag annars alltid gör. Å andra sidan hade jag inte hunnit det i alla fall.

När jag åkte in till stan var det soligt och grönt. När jag kom hem var det mörker och snöfall. Ingen sån där vanlig snö, utan det slag som ser ut som ultralätta hagel, eller frigolitkorn. Jag antar att eskimåerna (förlåt... inuiterna) har ett ord även för denna sort.

Nu är ljusen tända i mitt hus (liksom utanför) och om en stund kommer Catharina över med en flaska vin. Jag håller med laxfiléer som ska tillredas i ugnen tillsammans med färska kryddor och färsk linguine som svängs med babyspenat, halverade körsbärstomater, lite flingsalt och en gnutta av den ljuvliga vitlöksdoftande rapsoljan jag fick av Mats i julas. Jag ser fram emot en riktigt trevlig kväll!

Inga kommentarer: