tisdag 10 januari 2012

requiem for a sinner

En vän till mig är död. En god vän. En vän som bad mig om en svår tjänst, som jag inte kunde utföra.

Polisen ringde mig idag eftersom det var jag som bad dem leta efter honom. Jag kände - nej, eftersom jag kände honom så väl visste jag - att något var väldigt, väldigt fel och efter att ha fått hjälp av en gemensam vän till oss med att åka till hans hem och försöka få kontakt (utan resultat, men med ännu fler olycksbådande varsel) ringde jag polisen i mellandagarna för att be dem om hjälp. De skulle eftersöka honom och lovade mig att höra av sig så snart de fått tag på honom - eller höra av sig ändå så att jag kunde anmäla honom försvunnen. Men de ringde ju aldrig. Så idag ringde jag. Blev runtkopplad lite och så småningom uppringd.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

P... Vi kände varandra bara några år, men vi hann både ha väldigt roligt och bli sådana ovänner att jag bad dig dra åt helvete. För att sedan återuppta vänskapen igen. Det fanns verkligen en slags kärlek mellan oss. Den sortens som verkligt ärliga vänner har. Vi kallade den "löööööv" och skrattade lite generat åt den. Men den fanns där.

P... Kanske har du nu äntligen fått den frid och det inre lugn du aldrig fick.

P... Var du än befinner dig nu... så hoppas jag att det lyser en varm sol över dig och att din fiskelycka är god. Jag hoppas ölen är sval och att hästarna springer din väg.

P... Du ville få mig att inse Frank Marinos storhet och jag kommer aldrig mer att vilja spela It's Begun to Rain. Men jag vet att du tyckte mycket om den här också...

7 kommentarer:

pärlbesatt sa...

Oh nej, är grön-P död?? Stor kram till dig!! :´(

magda sa...

Ja, det är hemskt... *kram*

ANNA sa...

Är det den person som jag förknippar med dej, rockfestival och initialen P???


Oavsett... Magda.. *Varm och god energi beamas över*

magda sa...

Ja, Anna. Det är det. :(

*kram*

ANNA sa...

Oj!

Men... han ville nog så och var färdigt till det så... Ja, vad sjutton ska jag säga om det.
Han kommer att vara saknad och lämna hål efter sig i mångas liv. En varm och omtänksam P som verkligen berikade dagen för sin omgivning.

*KRAM*

pärlbesatt sa...

Och förlåt för att jag skickade ett "vanligt" sms om helt egna saker till dig idag, jag glömde, som jag lätt gör... Blev påmind nu! :(

magda sa...

Lugnt, Pärlisen! Lugnt!