onsdag 25 januari 2012

kyligt


Kallt idag. Just nu -7. Ute. Pelletsbrännaren är nystädad och förrådet påfyllt men fanskapet vill inte kicka igång. Jag har snart tömt ut vad jag har av tips och trix och sparkar den inte till snart får jag ringa installatören tidigt imorgon bitti och jaga hit honom. Under tiden värms huset på elektricitet och det gillar jag inte.

Jag är med ny telefon. Den anländer om två dagar. En Samsung Galaxy S2 fick det bli. Jag har lagt om mitt abonnemang till fastpris och i samband med detta fick jag - utan någon förhöjd månadsavgift och liknande jål - alltså en ny telefon. Det är nog bra eftersom den jag har nu börjar ge upp. Det blir roligt att ha en ny leksak. En smart telefon. Jag tror dock inte att telefonen är smartare än sin användare.

Jag fick förresten, apropå nya luren, tillfälle att chockskada en skåning idag. Alltid lika roligt. Han ringde upp mig på jobbet och på riktigt grötig malmöitiska (inte vackert if you ask me) påstod han att säljaren Nora, som fixat med mitt abonnemang, glömt säga att de ju hade ett FANTASTISKT erbjudande på en surfplatta till samsungen också.

-Jaha? sa jag avmätt. Någon sådan vill jag inte ha.

Jag trodde säljaren höll på att få en infarkt. Han var helt chockad och upprepade sitt erbjudande som om jag vore efterbliven. Jag upprepade mitt svar. Han försökte få mig att förstå hur förmånligt det var. Jag klippte av och sa att det kunde vara skitsamma för jag behöver ingen. Vill ingen ha. Jag vill gärna ha en ny telefon - för att ringa med (och kanske ta fina kort) - men mitt surfande sköter jag via min splajs nya mini-pc. Han bara stammade och sa att jag var den första kund som sagt nej.

Oh well. There's a first time for everything.

Nu ska jag ner och hota pannjäveln.

4 kommentarer:

pärlbesatt sa...

Måtte du slippa frysa länge till!

En sån där säljare fick jag lägga på luren i örat på till slut, efter att ha sagt hej förstås. Han vägrade förstå att jag inte ville ha gratis vad det nu var i tre månader (jag glömmer alltid att se till att gratiseriet upphör innan det börjar kosta en massa). Jobbigt. Det kan inte vara kul att vara telefonsäljare och ägna sig åt nåt som liknar väpnat rån på arbetstid...

magda sa...

Nej, vanligen tycker jag synd om dem...

pärlbesatt sa...

Behöver du skratta lite så titta på:

http://www.inprnt.com/gallery/fatheed/make_weight/

pärlbesatt sa...

Och här har jag hittat en potientell nätfälla, dock mycket trevlig.

http://uwall.tv/

Testa med att skriva t ex Frank Zappa eller Leonard Cohen i rutan, och bara låt det gå. Mys! :)