måndag 30 januari 2012

den blå timmen

Jag sitter vid mitt köksbord, där det står bredvid det stora fönstret mot norr. Utanför reflekterar snön den gråblå himlen. Det ser så kallt ut. Det är kallt. Men här vid mitt element är det varmt och gott. Jag äter ett par mackor och lyssnar på radion. Ett reportage och en efterföljande diskussion om att det går överklassafaris, på temat Odla ditt klasshat, till Solsidan i Nacka. Jag orkar inte riktigt engagera mig. Och på något plan förstår jag överhuvudtaget inte varför någon göra en sådan resa. Så fruktansvärt ointressant, liksom. Jag tror knappast det befrämjar några klassresor, varken ordinära eller inverterade. Mer skapar det ett ömsesidigt förakt som knappast gynnar någon som helst Sak.

Jag väntar. Om en stund backar en pick-up in på gården och lastar av en pall pellets som ska bäras in och staplas i källaren. Det blir, med råge, dagens träningspass. Därefter väntar tvättmaskinen på att matas och badrummet på att städas.

Men än så länge kan jag sitta här, njuta av värmen och bara se ut i det blå och se hur färgen liksom djupnar. En rätt avkopplande stund.

Inga kommentarer: