lördag 24 december 2011

snart så...

(I stjärnskugga)

Nu är allt klart. Jansson och revbensspjäll står på värme. Laxsorterna är upplagda och saffranstårtan dekorerad. Glöggen avsmakad och goda ostar uppstyrda. Bordet dukat och små- och storkusinerna lite lagom stissiga. Bara småkusinernas farmor med man saknas, men hon är på ingående.

Jag har en good hair-day och en vacker vintageklänning i svart spets. Röda naglar med strasstenar och rött läppstift.

Jag har dragit mig tillbaka till övervåningen för några minuters andhämtning. Det är fler som saknas vid bordet: Jenny, Matilda och Mike. Jag tänker på er. Längtar. Adam och hans flickvän saknas också. Annars är skaran ganska fulltalig. Mats saknas också, men han kommer nog senare ikväll. han var här igår och fick möta den här delen av min familj. Jag tror att förtjusningen var ömsesidig,

Vi drack cava och vin och skojade och pratade och kollade gamla foton och hade det allmänt koseligt. Småkusinerna dyrkade de stora.

(Storkusinerna Louis, Linus, Johanna och Anton)

Sötast kommentaren igår var Viggos, när han var hos tandläkaren och följande lilla konversation utspelade sig: "Väntar du på tomten? Nä, jag väntar på mina kusiner. Är det bättre än tomten? Jaha!"

(Cava - och dimmig Fanny)

Inga kommentarer: