torsdag 15 december 2011

morronkaffet

Nu är jag sådär dagvill igen. Är det torsdag idag? Eller måndag? Det känns som... fredag. För jag har inga lektioner imorgon, heller. Medan jag försöker reda ut detta fyller jag på kaffemuggen och låter blicken vandra ut genom mitt fönster och vila i ingenting därutanför i det envetna, tunga mörkret.

Systrarna håller sig bortom replängds avstånd just nu, och lika bra är väl det. De är en smula i onåd. Först lyckades de riva ner en murgröna som står i det mindre fönstret i hallen däruppe, så att krukan gick sönder. Krukor är vanligen världsliga saker - jag kan alltid köpa en ny - men inte den här krukan, för det är egentligen en stor (sprucken) temugg som rara Ingalill dekorerat. Förlåt, den var en stor temugg. För nu ligger den i soporna, mer eller mindre i atomer. Och sedan rev Semla ner min vita orkidé från det andra fönstret. Men krukan höll och stängeln gick inte av. Fast nu är det fullt med jord och skrovlig materia på hallgolvet.

Det är en väldig tur för dem att de dessemellan är så här söta, annars vore de utslängda för längesedan:

Sista dagen med Kandidaten idag. Först lektion med tvåorna (Bowling for Columbine med efterföljande diskussion) och sedan Utvärderingssamtal med sagde Kandidat. En grannlaga uppgift. Tänkte fika med Annhelen också, fast det vet hon inte om än.

Inga kommentarer: