tisdag 13 december 2011

lillfredag

Bra dag. Just som jag tänkte mig, i morse. Inga direkta överraskningar, men roliga lektioner och ett par bra samtal. Sista lektionen (180 minuter) passade vi på att se The Shawshank Redemption. En helt fantastisk film, som fängslar mig varje gång jag ser den! Morgan Freeman är ju... Morgan Freeman. Och Tim Robbins gör också en fin insats. Men bäst är själva historien. En historia om att aldrig, aldrig ge upp. Alltid hålla hoppet levande - och göra något.

Jag har lite lillfredag ikväll. Det passar ganska fint eftersom det är lillördag imorgon. Och jag har inga lektioner. Så jag tänker inte gå till jobbet. Det hör verkligen till ovanligheterna, jag som brukar vara på jobbet kvart i åtta varje dag och oftast bli kvar till både fyra och fem - alldeles oavsett hur själva lektionsschemat ser ut. Men nu är det väldigt lugnt och jag passar på att ge mig själv lite välförtjänt vila. Jag firar med tända ljus, te och två smarriga lussebullar.

Men det där med vila ska tas med en nypa salt. Jag tänkte köra en hel del skit till återvinningen. Måla klart sockeln i trappen. Shejpa upp i arbetsrummet. Sy langettsöm. Tvätta ett par-tre maskiner. Handla. Kanske baka lite vanliga bullar? Någon god kaka? Eller göra tokgott godis? Hänga resterande tavlor! Sånna goa grejjer. Kanske skriva också; jag har inte riktigt känt att jag haft ro till det se senaste dagarna.

Jag tänkte lagt upp en fin bild från luciauppträdandet i skolan, men min #¤$£=}&%[%€ telefon vill inte samarbeta. Det är något glapp så det brukar ofta krångla just vid överföring av bilder. Jag har ett snudd på oändligt tålamod med människor, men knappt något alls med saker så snart sular jag den rakt in i närmsta vägg.

Det regnvåta, ljusslukande mörkret därute får det att kännas som sena kvällen, men klockan är ju bara några minuter över sex. Jag ska fylla upp min temugg och ägna kvällen åt läsning. Jag fick Keplers Eldvittnet för ett par veckor sedan och har börjat läsa den nu. Mycket spännande är den. Lagom tidsfördriv för min rastlösa själ.

Inga kommentarer: