tisdag 27 december 2011

blåst

Blåsten stör min sömn. Jag vaknar ofta och ligger och lyssnar på dånet utanför. Jag tänker på altantaket och på den stora björken i norra hörnet av tomten. Det vore inte alltför kul om den skulle ge med sig. Men så tänker jag att den klarat stormen -69, Gudrun, Per och alla andra stormar och att den är frisk så det är nog ingen fara. Och så somnar jag om igen.

Mats gav mig Paganinikontraktet när jag var uppe i Karlstad och jag bestämde mig för att läsa den innan jag är klar med Conqueror eftersom jag nyss läst Eldvittnet och är lite kalibrerad för Kepler. Den är mycket spännande. Välskriven och sammanhållen story även om jag tycker att persongalleriet inte känns så trovärdigt. Men när jag läser om Saga Bauer får jag upp bilden av en skön Anna på västkusten, som till utseendet har flera av Sagas drag. Såvitt jag vet jobbar hon dock inte på SÄPO.

(Ny fin kaffemugg - design och tillverkning: Miriam Axelsson!)

Så här sitter jag alltså med P1-morgon, Byns godaste, tända ljus och en bra bok. I gästrummet sover Johanna. Ett samtal från långt borta når mig i min morgonkontemplation och värmer mig fint. Det finns sämre tisdagsmorgnar. Jag heter ju till exempel inte Johan Persson eller Martin Schibbye. Och Homs är inte min By.

4 kommentarer:

ANNA sa...

Hellåååå....

Menar du mej eller Varbergsvarianten? För ingen av oss håller på med Säpo å såna grejer. Jag tror ärligt talat att Säpo skulle tycka att vi var lite jobbiga och grejiga båda två, vi är ju inte sådär "MiB:iga" någon av oss...

magda sa...

Jag menar givetvis dig! :)

Jag tror inte heller (tack-å-lov) att någon av er är insyltad i SÄPO - men en av er påminner om Prinsessan Tuvstarr -och det är inte hon från Varberg. ;)

ANNA sa...

Ahh... *smiles* Jag googlade romanpersonen, har inte hört talas om henne tidigare nämligen. Vet du... det har jag hört förr, många gånger, både som vuxen och när jag var mindre...

magda sa...

Jag är inte alls förvånad, Anna! :)