tisdag 15 november 2011

a stream of consciousness - i svinottan

Jag vaknar ganska exakt klockan fyra. Ligger kvar. Blundar. Tittar ut genom fönstret. Blundar igen. Tänker att jag nog ska somna om, men de vanliga tricken vill inte fungera.

Jag låter tankarna komma och gå som de vill. Fångar inte in dem. Håller dem inte kvar.

Ska jag flytta blixtlåset från sidan till ryggen i min svarta vintageklänning? Tandläkaren i eftermiddag. Undrar om de kan erbjuda några effektiva smärtstillande för en som inte tål acetylsalicylsyra - men tycker det är kul att säga? Undras var katterna sover i natt? Hur mycket är klockan nu? Kanske jag ska prova att ligga på höger sida en stund? Hur lägger jag upp diskussionskvällen om härskartekniker i morgon kväll? Jag får inte glömma att ta med min dångel så att jag kan koppla upp mig, annars blir det inte mycket till filmsnuttar. Minnesbilder från Sweden Rock flimrar snabbt förbi. De bästa stunderna. De goda vännerna. Återseendena. Glimtar av kalla nätter och varma skratt. Vänskap och nattliga raider i en grannbuss. Ett glas vin i solvarmt gräs. Gör jag "rätt" med Kandidaten? Är jag alltför pushig? Orkar jag stå i högklackat en hel julkonsert? Är det inte rätt kallt i kyrkor på vintern? Det Förflutna är hela tiden närvarande och jag välkomnar det. Det sveper in mig mjukt och varmt och jag tar in det i livet och tänker på det som blir. Hur det blir. Ett tåg rullar tungt förbi nere på järnvägen. Bara i den tysta natten hör jag dem. När tåget rullat förbi ligger ett litet skavande surrande ljud kvar. Timern till lampan i sovrumsfönstret. Om jag skulle göra en fläta i håret idag?

Ser på klockan igen. Snart fem. Jag kan likaväl kliva upp. Ta en varm dusch. Sätta på kaffet och tända några ljus. Läsa en stund. Tänka. Inte spjärna emot utan hellre välkomna morgonen även om den ibland kommer tidigare än vanligt.

Inga kommentarer: