fredag 25 november 2011

scum

När jag klev på tåget mot Växjö satt det en tant på min plats. Jag log vänligt, sa att jag ville ha min plats och kände mig samtidigt lite o-snäll. Tills jag fick syn på hennes skrikigt fulblå ryggsäck. Nya moderaterna stod det på den. Hon hade en (m)-badge på den också. Sedan tyckte jag att vill tanten sitta lugnt får hon välan lösa sig en platsbiljett. Sådeså.

Jag läser ETC och fastnar för rabaldret kring uppsättningen av SCUM-Manifestet och det feministhatardrev som försökt stoppa det. Det förefaller vara ett borgerligt mansnätverk, med bland andra Pär Ström i tätposition. Men förvånansvärt många män jag känner blir också provocerade av feminism - även i dess vardagligare mer inkluderande former. Det eller så säger de ingenting alls. De träder inte fram till försvar för verklig jämställdhet eller för att protestera mot exempelvis det våld som utövas mot kvinnor för att de är just... kvinnor. Och som saknar motstycke i den värld som är männens. Det gör mig besviken. Jävligt besviken.

Många män har läst Män som hatar kvinnor och tyckt den var bra. Men det verkar som de har missat vad den egentligen handlar om.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men det är väl skillnad på SCUM och feminism?? Att skära upp folk och kalla dem djur och känslomässiga krymplingar mm bara på grund av det kön de tillhör är väl lika avskyvärt oavsett om man gör det som man, kvinna, röd, blå eller kristen osv.... fast tyvärr känns det so om många som vill förändra världen har högst på lisat hata, idiotförklara och var oförskämd mot dom andra... så det lär nog tyvärr dröja innan det blir någon skillnad.../Malin

Caligula sa...

Tycker också att tystnaden är värre än SCUM-manifestet.