tisdag 1 november 2011

november

I den mån jag har favoritmånader är november en sådan. Jag gillar de grå, lite tunga dagarna som skärps mot tända ljus och brinnande lövverk. Jag vilar lugnt i regn och snålblåst - så länge jag inte behöver cykla. Och den här november är inget undantag. Så mycket fint och trevligt är redan planerat och mellan planeringarna finns vilsam höstluft att andas in.

Min kropp har nog inte riktigt ställt in sig på att det nu är Riktig Tid. Jag vaknade halvsex och kände att jag lika gärna kunde kliva upp. Min morgon har blivit ännu något längre, ännu något mjukare startad. Jag har hunnit läsa lite i min samlingsbok av Tomas Tranströmer. Jag fascineras av hur jag liksom bara kan läsa en random dikt här och där och fångas in av bilderna han skriver. Ofta ömsint och varsamt. Många gånger glasklart knivskarp.

Vid vägs ände ser jag makten
och den liknar en lök.
Med överlappande ansikten
som lossnar ett efter ett.

Kompetensutvecklingsdag idag igen. Idag ska jag bara låta mig kompetensutvecklas och inte hålla i något själv. Det är bra, för jag är en smula seg och inte så lite avundsjuk på eleverna som har lov nu. Det hade vi lärare också behövt. Men vi får snällt vänta till jullovet. Visste ni förresten att själva grejen med höstlov har sitt ursprung just här i Emmajävlaboda? Följ den här länken och scrolla ner till "Sverige" på sidan, så får ni se!

Strax kommer nog en rörkille hit och kickar igång pelletsbrännaren som inte vill tända. Ingen fara på taket för min del - när den inte startar går pannan över till eldrift. Men vem fan har lust att ge de näriga elbolagen en enda spänn mer än vad som kan anses vara absolut nödvändigt?

I väntan på detta fyller jag upp min kaffemugg och tar mig en bloggpromenad och njuter en höstlig sång...

Inga kommentarer: