måndag 28 november 2011

måndag igen

Tyst morgon hemma i mitt Hus. Fast alldeles tyst är det ju inte, förstås. Elementen susar svagt och rätt vad det är hörs det hemtrevliga rasslet från pellets som rinner genom matarröret. Jag har kommit på att det känns väldigt gott nu när det är lite kallare ute. Då vet jag att allt funkar och att jag inte kommer att behöva frysa. Teven sköljer över mig med nyheter, men volymen är låg. Ibland hörs ljudet av Systrarnas små tassar som trummar mot golven när de jagar varandra genom rummen, eller kraset när de krossar sin mat med de sylvassa tänderna. Men... annars är det tyst. Nattens storm har ebbat ut. I fönstren lyser några stjärnor och en och annan ljusstake. Tända ljus på mitt soffbord. Doften av nybryggt kaffe från en mugg som står bredvid mig. Tankar på dagarna som just varit. En tidsresa jag nu vill vila i.

Men HEJ! det är måndag och arbetsveckan ska kickas igång! Nu går vi in i slutspurten på terminen. Tre dagar med elever och undervisning den här veckan, två dagars kompetensutveckling. Näst sista repetitionen med kören ikväll, innan första konserten. Få hem och bära in en pall pellets imorgon. Ninjamöte på onsdag. Städa och fixa på torsdag. Och så The Friday Mys med älsklingssonen! Det blir en fin vecka!

Apropå barna mina... När jag kom hem igår, urblåst och regnvåt efter att ha stretat hemåt den korta vägen från stationen, kom jag på att jag skulle kolla postlådan fast jag gjorde det i fredags. Och... där låg ett paket från DHL. Eller... paketet var alltså inte från DHL - det var från barnen. Igen! De är GÄLNA de där. Gälna men underbara. I paketet låg en... KINDLE! Jag säger bara... WOW... Vilken grej!

Fan vad jag är bortskämd och vad jag har det bra! Helt sanslöst...

4 kommentarer:

Matilda sa...

Men har du redan fått den?!! Då ska jag skicka över lite böcker sen :) Puss och kram!

Lilla gumman. sa...

Åååååh! Sånna barn vill jag åxå ha! Hoho^^

magda sa...

Matilda> <3 <3 <3
Lilla gumman> Låt henne växa till sig, bara, så ska du få se på grejjer!

Matilda sa...

Nu har du fått en stort sett fail-safe bruksanvisning och lite böcker till din gmailadress! Enjoy!