torsdag 3 november 2011

kungsholmsmorgon I

Jag tänkte bloggat igår kväll, när jag hade tre timmar på X2000 att fördriva. Men tåget krängde så jävulusiskt att jag blev åksjuk och bara att tota ihop ett enda mejl tog en timme och tjugo minuter. Resten av tiden sov jag.

Att kliva av tåget på Stockholms central är alltid som att ändå komma hem, lite. Jag bodde här bara ett enda år men det räckte för att jag, trots att jag inte gillade att bo här då, skulle göra mig hemtam och på en del plan stortrivas. Om jag hade haft ett annat jobb är det fullt möjligt att jag hade stannat kvar. Men eftersom jag vantrivdes så oerhört den där höstterminen, inga andra vettiga öppningar fanns och så uppenbarade sig plötsligt möjligheten att få det arbete jag nu har - så var valet ganska enkelt. Och jag ångrar mig inte. Jag gillar min By - och kan så ofta jag vill återvända hit till Stockholm och vandra på gatorna, över broarna, myllra med alla andra och träffa sköna vänner därtill.

Det ska jag göra idag. Träffa underbara Malin för lunch och lite stros, medan Matilda råpluggar arbetsrätt till morgondagens tenta. Vi ska ses på Litet Nystan. Mycket trevligt och lämpligt. Skulle inte förvåna mig om det blir något litet nystan inhandlat.

Men nu blir det mera kaffe, amerikanska pannkakor som matilda just donar med och sedan en dusch och en skön promenad in till St Paulsgatan längs vatten och över åtminstone en bro...