torsdag 24 november 2011

ge mig kaffe!

Vad vore en morgon utan kaffe? Antagligen lite tyngre, lite kallare, lite gråare. Att duscha och göra sig klar och sedan fylla upp en mugg hett, nybryggt av byns bästa och kura ihop sig en stund i soffan med nyheter på teve, varma katter som vill ligga tätt intill och tända ett par ljus, det är för mig det som kallas livskvalitet.

Visst, jag skulle kunna sova en timme till. Men då skulle jag inte hinna med den här stunden på dagen som kommit att bli min finaste. Jag skulle få kliva rakt ut i råkylan och arbetsdagen utan att ha hunnit bygga upp en sumodräkt av värme, tystnad och någon slags... frid.

Detta som sedan gör att jag tar mig igenom dagen med lätthet. Inget blir mig oöverstigligt. Faktiskt. Det är här i den tidiga morgonen jag hämtar kraften och orken.

Hur gör du?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Morgonrutinen ser ut som följer: startar datorn, går på toaletten, sätter på kaffe, loggar in på datorn, hämtar ved, startar P1 (datorn, har ingen fungerande radio...), sätter eld, dricker kaffe och äter, duschar, stänger datorn, borstar tänderna, hoppar i bilen, stannar till vid postlådan och tar tidningen, sätter mig på bussen för 55 min mot Hbg, läser tidningen, eventuellt somnar vid typ Väla, kliver in på jobbet, hämtar kaffe, tar tag i dagen.

Anonym sa...

glömde skriva att min dag inte är lätt som din. det är mest en plåga och misär all over.

magda sa...

Hur då, Patric? Existentiellt?

Lilla gumman. sa...

Min morgon är faktiskt ganska ljuvlig. När ungen vaknat nån gång mellan halv fem och sex får hon lite morgonmys i soffan sen lägger jag henne på golvet bland en hög leksaker. Jag sätter på vattenkokaren och datorn. Kissar. Slänger in en prilla och gör färdigt mitt pulverkaffe. Loggar in på facebook och min blogg.
Om jag redan har huvudet fullt med ditten och datten och har en bild färdig att publiceras, så uppdaterar jag min egen blogg först. Sen promenerar jag vidare i bloggdjungeln. Någonstans här blir ungen lite trött och hamnar i barnvagnen tillsammans med en napp och en apa.

Så småningom har jag en översikt över vad jag vill göra den dagen och ger mig själv en spark i arlset.