fredag 21 oktober 2011

nu igen!

Veckan har segat sig fram som en motvillig femåring samtidigt som dagarna haft vingar - och plötsligt händer det igen: Det är fredag. Fin Fredag. Åtminstone halvfin - röda naglar och brun klänning med vita prickar. OK hår och inte Converse. Framförallt: solsken i blick och champagnebubbel i blodet. Det här ska bli fint!

Det är Fin Fredagsstämning i Libyen också. GadaffiKhaddafiSchmaddafi är död. Han fick antagligen den död han förtjänade och själv gav så många andra - efter att dessförrinnan ha förstört det liv de försökte leva. I tevesoffan sitter en välklädd herre och säger att han önskat att GKS kunde tagits levande och sedan fått en rättegång och därefter ett rättvist straff för de brott han begått mot mänskliga rättigheter etc. How very PK. I den bästa av världar skulle det naturligtvis gå till så - men vad skulle vara ett rättvist straff?

Nu återstår det att se vad som händer i Libyen härefter...

Efter arbetsdagens slut ska jag proviantera lite och sedan traska hem, låsa dörren om mig och inte göra ett förbankat dugg. Nå... inte så mycket i alla fall. Det blir väl lite allmänt trivselhöjande plockande och pysslande och sedan ska jag tända ljus, sitta i min soffa och bara se på teve och sticka, skriva lite på min "läxa" till skrivarkursen, killa katterna på magen och... tänka. Jag har en del att tänka på, men kan inte skriva om det här. Pilutta!

Men än är dagen tidig. Jag har just fyllt upp min kaffemugg och lagt de toffelförsedda fötterna på soffbordet. Tända ljus värmer min kropp litegrann och goda tankar värmer min själ. Katterna pustar ut efter sitt morronrejs och en tunn månskära tittar ner på oss jordlingar.



Fin Fredag, hörni!

3 kommentarer:

Jajja sa...

Detsamma till dig finaste Magda! Kram

Anonym sa...

Viggos kommentar när han fick höra att Kaddaffi dött var: "Stackarn".... jag förstår att han inte förstått allt. Men det kändes verkligen som en klockren och fin kommentar. Stackars ynkliga människa som nu (som alla vi andra)får ta konsekvenserna av sitt ynkliga liv..

magda sa...

<3 Viggo <3