fredag 7 oktober 2011

minnen

Min far mejlade mig igår. Tranströmer är en diktare som följt honom genom livet och han citerade just "Minnen" som är vidunderligt vacker. Innan jag skulle somna läste jag några av hans dikter. Så vackra och vilsamma. Och mångtydiga. Fulla av metaforer som inte alltid låter sig fångas, trots sin bedrägliga enkelhet. Tänk att vi skulle mötas kring detta, min far och jag. Det trodde jag inte.

Det var inte lätt att somna, efter tre timmars eftermiddagslur. Jag tror klockan blev halvett innan jag gled iväg - för att sedan vakna igen vid kvart över fem och inse att jag lika väl kunde gå upp. Ta en dusch, fixa kaffe, ordna mig lite fika att avnjuta någonstans mellan Emmaboda och Göteborg. Tända ljus, lyssna på morgonnyheter och läsa ett annat kärkommet mejl.

Feberfri. Kulturresa, alltså. Jag har inte riktigt tagit till mig schemat för de här två dagarna, mer än att det blir konstmuseum, Universeum, Röda sten och så West Side Story på Operan - med rundvandring bakom kulisserna innan det. Det blir nog bra.

Och det är ju Fin Fredag, idag. Proper klädsel, plommonlila naglar och en good hairday! Det är bara det där med läppstift jag ännu inte tagit tag i.

Let's go!



Jo. Jag tokgillar Håkan! Sådeså! Either you get it or you don't!