måndag 19 september 2011

thank god it's monday

Måndagar är fina grejer! Den här är inget undantag. Den innehåller i princip allt en fin morgon ska innehålla. Varm dusch, katter, kaffe, nyheter, mejl jag blir glad av att läsa och en förväntan inför dagen. En rätt lång arbetsdag, dessutom. Konferens idag. Dels arbetsplatsträff och dels en ny sorts möte som syftar till att vi ska kunna ha bra diskussioner kring pedagogiska spörsmål. Jag är laddad.

Knappen plockade alltid lika kvicktänkta Ingalill till mig, när det var skolans dag och LR åtminstone på vissa håll uppmärksammade detta. Min förhoppning är att knappen ska väcka någon slags konstruktiv diskussion kring undervisning, lärarrollen och kunskapssyn - men jag är skeptisk till att det verkligen blir så. Vi pratar alldeles för lite, på mitt jobb, om allt det aktuella som annars pågår i samtalen om skolans värld. Det är ju därför vi ska ha den här nya sortens möte. Jag återkommer om detta. Och Annhelen hade pratat med en av cheferna om att Skolsnacks program skulle visas också. Hoppas!

5 kommentarer:

Lilla gumman. sa...

Ha en fin lärardag, sötnöt!

magda sa...

Pusselinuss, Lilla gumman!

pärlbesatt sa...

Jäj!

Den - knappen- passar ju särskilt bra på fredagar, så den kan säkert återanvändas, mer än på konferens osv. :)

Caligula sa...

Varför inte byta ut "katederundervisning" mot "kadaverdisciplin"? ;-)

magda sa...

Cal> För att "kadaverdisciplin" är... "kadaverdisciplin". "Katederundervisning", däremot är ett epitet som Herr Glugg STULIT och gjort om till något med mycket negativa konnotationer - jag tänker erövra tillbaka det!