torsdag 22 september 2011

strimmor av blått

Morronteves väderspåmän säger de att det mestadels handlar om regn idag. Hmm... Här syns ovanligt mycket himmel, i stället.

Katterna har hittat en av sina pingisbollar igen. Jag undrar var den varit för jag har då inte sett till den när jag dammsugit och plockat här? Hursomhaver jagar de den som besatta. Bra motion!

Torsdagar är upptagna dagar - åtminstone på jobbet. Jag har fått en sidekick, dessutom (på mina lektioner i engelska). Inte bara jag, förresten, utan ett par av kollegorna också. Han är från Kongo och deltar i ett Sfi-projekt som går ut på att man läser Sfi varannan vecka och är ute på praktik varannan. Han är utbildad lärare och har jobbat som lärare i franska i sju år, i Zimbabwe. Nu lär han sig svenska och väntar på att Skolverket ska validera hans lärarutbildning. Jag är sjukt impad av hur bra han lärt sig språket på bara sju månader! Vi kan tala i stort sett obehindrat på svenska! Jag hoppas han ska trivas hos oss på lektionerna och känna att han kan bidra med något!

Jag hade tänkt börja måla trappen och övre hallen till helgen. men jag funderar på om jag inte skulle skjuta upp målandet några veckor och i stället fokusera på trädgården. En hel del roligt arbete behöver fixas innan kylan kommer. Lite som ska planteras, bland annat. Buskar. Och lite lökar ska ner i jorden. Gräset behöver nog klippas och sånna goa grejjer. Jag tror jag åtminstone ska vika min lördag till det, så får jag se om jag kanske drar igång lite målning på söndag.

Som vanligt smakar kaffet himmelskt vid den här tiden på dagen. Första kannan är så god att jag egentligen inte vill dricka kaffet på jobbet. Kanske skulle gå över till te där?

Troy Davis avrättades inatt. Skyldig eller ej, så är dödsstraffet en lyx vi inte kan unna oss här i världen så länge det finns (och det kommer det alltid att finnas) en risk för att avrätta en oskyldig person. Ja, jag är helt klart emot dödsstraff. Samtidigt finns det tillfällen då det känns som ett alldeles för lindrigt straff... Idag är det 22 september. Det är bara två månader sedan Utøya.

Inga kommentarer: