måndag 26 september 2011

Oj

Jag har nog sovit åtta timmar i sträck i natt. Tanken, när jag la mig före tio, var att ligga och läsa en stund. Just nu är det Mohammed Cohen, den arabiske juden av Claude Kayat. Tack för tipset, Pärlisen! Den verkar lovande. Men jag orkade bara läsa en halv sida, sedan släckte jag och låg och lyssnade lite på radion medan jag tittade på en ensam stjärna däruppe på den svarta natthimlen. Låg och lät tankarna vandra och plötsligt började katterna vandra omkring på mitt täcke och sitta på mitt bröst för att titta om jag kanske skulle vakna till. Jag tänkte banna dem men i samma ögonblick ringde väckaren och det var alltså morgon.

Bara att kliva upp, alltså. Extra lång, extra varm dusch och lite långsam påklädning och make-up medan kaffet stod och väntade på mig. Lite kyligt inomhus och det ser ut att vara lite rått ute, så den lilla mjuka, varma sjalen i rosa babyalpacka får värma mig idag.

Jag tänker igenom min dag och vet att den är fullspäckad. Mycket att göra på jobbet och så repetition med Köriosa ikväll. Dessemellan är ambitionen att dra ett varv med dammsugaren igen. Jag gjorde det ju i torsdags, men katterna skräpar ner på något vis. Inte minst badrumsgolvet är strösslat med vass kattsand för jämnan, trots att jag sopar där varje dag. Samtidigt vill jag inte vara utan de små skräckisarna. De är rara och gosiga. Igår kväll hade vi världsmysigt soffhäng medan vi kollade på Människans planet och ett program om jakt. Just nu ligger Lois i LC4:an och jagar sin egen svans medan Semla fortsätter sitt oändliga putsande av pälsen och tassarna, i sin soffhörna.

Dimmigt ute. Det ser rått och kyligt ut. Jag tror jag låter cykeln stå och går ner till jobbet. Annars måste jag nog leta upp ett par vantar.

Det blir en fin dag.

3 kommentarer:

Lilla gumman. sa...

Det är klart att det blir en Fin dag, det är ju DU som GÖR den! =)

magda sa...

Och DU gör din! :)

Puss!

Lilla gumman. sa...

Puss!