torsdag 29 september 2011

lite käckt sådär

Jag känner mig lite käck idag. Så till svarta strumpor och svart topp drar jag på mig en färgglad (läs: brun) kjol av manchester. Naglarna är fortfarande gladorange.

Jag uppskattar inte katternas senaste upptåg. Detta att vid ettiden på natten se om de inte kan lura mig att det är morgon genom att jama och purra och trampa omkring på mig - och när det inte hjälper börja jaga varandra, brottas och fara omkring. Ja, de väckte mig. Nej, jag trodde inte det var morgon. Det kändes i hela kroppen att det var natt. Mittinatt.

Trots att jag har haft fulla arbetsdagar, körsång i måndags och långpromenad och återvinningskörning till Miljöstationen och ninjamöte i tisdags känns det som att jag inte gör särskilt mycket den här veckan. Jag känner mig slö på ett inte alltför behagligt vis. Vad göra åt detta? Kanske dra ut på en redigt lång promenad i eftermiddag? Sy den där lilla påsen Catharina bad mig göra? Något måste uppenbarligen göras. Möjligen beror min inrre stress på att jag inte gör något målningsarbete under veckan, men det funkar liksom inte för ljuset är för dåligt, helt enkelt. På söndag ska jag lägga större delen av dagen på målning, däremot. Lördagen ska tillbringas på kurs i Mönsterås.

Jag har tänkt mer på skolinspektionens frågor. Ja, de var lite spretiga men ett par av dem lyfte fram frågor vi pratar alldeles för lite om inom skolan. Jag känner att vi måste prata om dem så att vi kan vässa oss och bli ännu bättre, som skola, än vi redan är. Tror jag ska prata med tjifen om detta idag, om han har tid. Jag har en hel hög med saker som jag vill lyfta - allt från ekologiskt, kravmärkt kaffe i maskinen till visionärt arbete.

Dagens tips: skummad minimjölk till morronkaffet. En höjdare! Och kaffet är Zoegas Hazienda - supergott, miljösmart (i den mån kaffe kan vara det när man bor på andra sidan jorden sett från platsen där det produceras...) och rättvist!

Nu går vi ut och tar tag i dagen, hörni!

Inga kommentarer: