söndag 18 september 2011

kudos en masse!

Jomenvisst! Vi gjorde det! Gick en lång promenad - i eftermiddagsregnet. Kudos till oss! Naturen var mjukt insvept i regndis som bara gjorde det gröna ännu grönare och det gula, det orange, det röda ännu mer intensivt.

Och innan promenaden pysslade vi med allehanda. Johanna sorterande kläder på vinden och jag sydde i tur och ordning en datorväska i axelmodell (Johannabeställning), ett kuddfodral och en liten söt kasse som blir perfekt för en lunchlåda och lite frukt eller kanske några böcker vid ett biblioteksbesök? Och bilen blev urplockad och uppsnyggad, tankad, tvättad (även underredet) och kollad inför tisdagens besök på besiktningen. Jag hittade allt som behövs för en lyckad gardinuppsättning också, i städskrubben. Allt utom orken. Så det får jag ta på... tisdag.

Till middag blev det ett utsökt blomkålsmos och stekta kotletter. Varsitt glas rött till det. Två lunchlådor står i kylen, också. Vi sitter i soffan. Johanna kollar gamla southparkavsnitt på sin laptop och jag skriver och tänker om vänskap av allra finaste märke. Ljusen är tända och katterna spinner så de skakar. Vi småpratar om ditt och datt. Djupt och allvarligt blandas med skratt, flams och Johannas reseplanering. Om en liten stund blir det te.

(Emmaboda city limits - pimpat med ett lönnlöv)