lördag 10 september 2011

folkliv i byn

Sent omsider kom vi oss ut på en promenad i Byn. Marknadsdag idag och eftersom jag gillar tingel, tangel, tivoli och töntar ville jag inte missa denna högtidsdag! Jag trodde att marknaden skulle vara under nedmontering men där bedrog jag mig. Det var tjockt med folk ute på gatorna och en massa knallar som sålde mestadels krims. Lite krams såg jag också.

Vid det här laget känner jag ju ganska många i Byn och fick hälsa till både höger och vänster (mest till vänster, tror jag). Av en snabb rutinspaning kan för övrigt konstateras att årets marknadsgrej verkar vara... servetter? På minst tre olika ställen såldes servetter en masse. Oh well. Vi köpte inga.

Men när man går på marknad måste man köpa något. Det måste man. Pia köpte honung från Linneryd. Den är underbart god så jag tänker att hon blir nöjd. Själv tänkte jag, ett kort förbiflyende ögonblick, köpa en tisha på vilken det stod

FORTFARANDE SKITSNYGG EFTER ALLA DESSA ÅR

Eller inte.

Men det jag gjorde var att köpa en fin, handgjord olivolje- och lavendeltvål (till helt annat pris än på Lush, om man säger så).

Och efter att ha träffat käre kollegan Bosse tog jag en sväng om hans frus stånd och köpte fyra böcker för en tjuga. FAN, att Pia var snabbare än jag och ryckte Shantaram för en femma. Tänkte att jag kunde gett ett exemplar till Linus, annars.

För ett par timmar sedan, lite drygt, vinkade jag av Pia vid tåget och sedan dess har jag bara pratat i telefon. Först en långsession med Agneta och sedan en kortare med Catharina och så ett kort, men fint, samtal med Jenny.

Nu ska jag njuta min lördagskväll. När solen gått ner ska jag dra på mig mjuka, rara, varma kläder och varma sockar (det är lite kallt i huset, den här helgen, trots att det är rätt varmt ute), tända ljus lite varstans, spela en massa Leonard Cohen på låg volym, mysa med missarna, dricka te och läsa och det enda teveprogram jag tror jag ska se är Dyngkåt och hur helig som helst med Mia Skäringer. Jag hoppas den är så rolig som folk säger att den är. Kanske chatta med någon rolig människa och möjligen skriva lite. Sticka orkar jag inte. Jag har haft Huvudvärken Allan sedan igår morse och den släpper inte taget. Antagligen har jag en hjärntumör.

(Mysande missar)

Inga kommentarer: