fredag 16 september 2011

finelifin fredelidag!

Vilken morgon! Vindstilla, soligt. Inte ett moln på himlen! Dagen - och helgen - kan ju knappast börja bättre!

Borta i sydväst ligger ett litet platt land där de räknar väldigt lustigt. Inte desto mindre har de nu inte bara fått en vänsterregering utan dessutom sin första kvinnliga statsminister! GRATTIS Danmark! Jag undrar när Sverige får sin? Apropå det förs ju nu diskussioner i mitt parti kring just ledarfrågan och hur den ska se ut. Vi diskuterade det på mötet igår; dels frågan om delat ledarskap och dels frågan om vem/vilka vi vill se i spetsen för partiet. Vi var förvånansvärt (eller inte?) eniga!

Just nu skriver jag på min lilla röda. Hmm... kanske borde bloggen byta namn nu när den fortsättningsvis kommer att skrivas på en dator som är så liten att jag kan låta den glida ner i handväskan om jag vill? Magdas Lilla Röda? Nja, jag gillar livets bok. Och jag gillar chåkladesignen. Låter det nog vara så här. Det är lite knepigt att plötsligt skriva på ett tangentbord som är mindre än det jag är van vid. Givetvis en vanesak och bra att kunna skylla på när det nog ändå mest handlar om kass tgb-teknik.

Fin Fredag, alltså. Nylackade naglar. Svart outfit, med olivgrön topp. Förhoppningsvis en hyfsad hårdag och ett alldeles nytt, läckert armband som Johanna presentat mig med.

På schemat står långa lektioner där, idag, mina elever ska få jobba ganska självständigt. Det gäller att varva undervisningen så att alla kan få sina inlärningsstilar och behov tillgodosedda. Lite studerande på egen hand, eller i smågrupper, gör att jag kan lägga lite extra tid på dem som behöver det. Ambitionen är att sedan hasta hem och städa Huset och i största allmänhet dona med The Friday Mys, tillsammans med Johanna.

Men allra först fyller jag nu på min kaffemugg och njuter en stunds stillhet. På mitt soffbord ligger ett litet fynd från Bokbörsen. Flowers For Hitler av Leonard Cohen. Jag har aldrig läst den - kanske bläddrar jag lite i den nu? Och hörni, alla ni som fejsbokar. Har ni inte sett The Social network - gör det! Mycket kul och intressant film. Smått surrealistisk.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ha en fin fredag Magda!

magda sa...

Tack, fina du!