fredag 23 september 2011

Fin Långfredag

En del dagar innehåller mer än andra. Det här är en sådan. Full sula på jobbet hela dagen. Lektioner, skrivande, uppstyrning, ommöblering och uppstramning av röriga, skramliga klassrum som ingen verkar ha tid, ork eller lust att bry sig om. När arbetsdagen började lida mot sitt slut kom Ingrid förbi och så svängde vi hemom mitt, bytte skor och gick oss en skön, höstsolig långpromenad i Byns norra förorter.

Sedan gick vi hem, fräschade upp oss lite och korkade upp en flaska rött. Tog oss varsitt glas, knaprade lite chåkla och fick en förtrolig och skön pratstund innan det var dags att skynda ner till stationen, möta några kollegor och så åka in till Kalmar för att äta middag på Saluhallen. Schysst arkitektur, trevlig personal, lite långsamt kök men himmelskt god mat. Lite vin och skitsnack på det och vi hade en trevlig kväll tillsammans.

Tåg hem och sedan var det skönt att, för en stund sedan, landa i soffan med en kopp te och katter. Jag är trött och frusen och det får bli sängen väldigt snart, känner jag.

Inga kommentarer: