fredag 19 augusti 2011

twisted sisters in da house

Strax efter klockan sex kom de så, Semla och Lois. Twisted Sisters. Än så länge är de mycket timida där de bor i badrummet, första kvällen och natten. Som extra trygghet fick jag låna kvar deras snuttefilt och transportbox ett tag. Med jämna mellanrum hänger jag med dem i badrummet, småpratar och gosar med dem. De spinner så de skakar. De har ätit lite också. I morgon är de nog redo att börja utforska nedervåningen av huset. Spännande!

(Semla föredrar tryggheten i reselådan)

(Lois avvaktar lite)

(Semla har potential att bli en linslus!)

Medan missarna sov gick jag ner till Pannkakan för en timmes mycket kvalitativ och samtidigt skönt anspråkslös sång och musik med Mailis Gullin, kompad av Niels Elley. Hon har en närvaro och nerv i rösten som fångar och berör. Tänk en lite återhållen Maritza Horn. Ibland uppmanade hon publiken att hjälpa henne och eftersom en del riktigt duktiga sångröster fanns bland dessa så lät det fint, det också.

När jag gick hemåt skiftade himlen i blått, men enligt en person jag köade bredvid vid uttagsautomaten så blir det storm i natt. Så kan det nog vara. Då är det gott att krypa ihop under duntäcket och veta att det blir lite sovmorgon i morgon. Men än är det lugnt och stilla. I mitt fönster och på soffbordet brinner ljus och jag småplockar med en liten ostbricka och njuter ett glas gott rött. Fin Fredag.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Flickorna ser ut att att det riktigt bra! :)

/Jocke

magda sa...

Det har de! :)

pärlbesatt sa...

Men du sa inget om att skaffa småpissar? Gud så ljuvligt, det fick inget så sött. Inte ens bebisar. Tycker jag, som ändå är ganska bebisgalen. Lyllos dig! Och jag har också haft en Selma-katt, förresten.

magda sa...

Gjorde jag verkligen inte det? Hmm. Nå - nu är de i alla fall här! Galet busiga och vanvettigt söta! Och... Semla. ;)

pärlbesatt sa...

Ja, jag såg det nu, SEMLA, inte SELMA. Bättre så. Och ja, de är ljuvliga! Lyllo dig!