söndag 21 augusti 2011

så går en dag ifrån vår tid


Jag bestämde redan igår att den här dagen skulle få flyta fritt. Det har den också gjort. Och ändå har saker uträttats. För att lusten har funnits där, helt enkelt. Jag har vankat lite i min trädgård och vävt drömmar om hur jag vill ha den. Jag har lekt med katterna, jag har druckit kaffe, jag har dammsugit och jag har läst. Jag har lagt sista handen vid en varm och fjäderlätt sjal i finaste alpackaull.

Jag har pratat med både Jenny och Matilda i telefon och jag har sytt mig en fin, kaffebrun kjol för arbete och höstpromenader. På köksbänken står veckans lunchlådor på avsvalning.

Så har jag också haft besök av en snickare. Han tittade på min altan och såg inte det minsta förskräckt ut utan lyssnade på hur jag vill ha det och kom med förslag till bra lösningar, som dessutom lär bli kostnadsbesparande. Därtill kollade han också mitt badrum och det visade sig att jag inte alls behöver göra det så omfattande som jag trodde. Visst - golvbrunn måste bytas och badrummet ska helkaklas (mitt val - man kan ju ha matta på golv och väggar också, men det vill inte jag) och porslinet bytas ut. Men himla meckigt kommer det ändå inte att bli, jag som trodde att golvet var tvunget att bilas upp och stammar etc skulle bytas. Dock ligger detta längre fram i min renoveringsplan. Nu väntar jag med spänning på hans offert för altanen! Hoppas jag har råd att få det gjort redan i höst!

Semla och Lois känner sig allt mer hemma. Vrålbusar. Och vilar mellan varven.

(Nä, de får verkligen inte vara på bordet, men hur ska jag kunna putta ner dem när de är så här söta?)

En fin dag att snart lägga till handlingarna.

2 kommentarer:

pärlbesatt sa...

Vilken härlig fluffsjal! Tänkte på dig igår när jag råkade blogghoppa mig till Stickfrossa och Sillen stickar, på jakt efter nåt helt annat.

Och jag blir kattungesuktad så det visslar nu.

Har du sett nåt annat fint i min blogg? Tycker jag iaf. Assistentens verk tänkte jag på.

magda sa...

Ja, jag såg hennes verk och WOW:ade! :) Hon är duktig!

Mina stickgömmor är minst lika snygga som Stickfrossas. ;)