söndag 28 augusti 2011

skönsjungarsöndag

När jag bodde här förra gången var jag med och sjöng i en kör med det fyndiga namnet Köriosa. En profan kör, mind you. Det är viktigt för mig. Kören fick lite bekymmer när vår körledare var tvungen att sluta eftersom h*n hade galet för mycket på gång i sitt liv. Försök med andra körledare gjordes men det ville sig inte. Strax efter jag flyttat lades kören vilande. Men idag återuppstod den! Och det är kul, med tanke på att den alltså funnits, mer eller mindre, i 40 år. I år!

Vår nya körledare är också chef på Kulturskolan och satsningen på att leda vår kör verkar mycket seriös. Idag var det mest att träffas för att se hur många vi blir (vi var 18 idag och det verkar kunna bli några till), bestämma lite kring praktikaliteter som repetionsdagar och liknande. Men vi hann sjunga en stund också. Jag hade sånär glömt bort den fantastiska känslan som uppstår när man sjunger tillsammans med andra och åstadkommer musikalisk magi! Och då var jag ändå hes idag. Men det blir liksom en resonans i kroppen och huvudet som nästan kan få en att sväva, när det vill sig. Det här blir roligt! Och bokade för en julkonsert är vi redan! Spännande.

I övrigt har jag sytt vidare på ett nytt projekt. Mannen var här och vi utväxlade lite grejer. Mormorsrutor, cykel och annat. Det kändes okej, men också lite awkward, att träffas. Vi tog en kaffe, pratades och var som folk. Vi kommer säkert att kunna umgås som goda vänner över en middag utan att det känns konstigt, framöver.

Fika och prat hos Catharina har också hunnits med. Mysigt, konstruktivt och avslappnat - precis som det brukar!

Och Twisted Sisters of Mercy har varit kreativa, de också.

Kvällen är ung och jag ska väl kanske förbereda lite lunchmat tills i morgon. Sticka lite på en sjal. Sy fast pärlor på en annan sjal (fluffig). Läsa.

DÄM. Just NU insåg jag att min känsla av att något krockar med körrepetitionen imorgon faktiskt har bäring på verkligheten. Det är ju höstpremiär för stickcaféet imorgon. Fanfanfan. Nå, jag får väl gå på stickcaféet först och sedan dra därifrån lite tidigare. Logistik är en av mina specialiteter.




Inga kommentarer: