måndag 29 augusti 2011

kattliv

Den där Lois... Satan i gatan vilken retsticka hon är! Den lilla ljusbruna leksaksmusen av päls är borta och hon har helt lagt rabarber på den svarta. Hon leker och skuttar med den. Kastar upp den i luften och fångar den igen. Ligger på mattan och rullar runt med den. Gömmer den under sittkuddarna på golvet och "hittar" den igen. Biter och sliter i den och dödar den om och om igen. Allt medan Semla får titta på. Om hon verkar tappa intresset för Lois övningar tar hon (Lois) musen i munnen och paraderar triumfatoriskt fram och tillbaka framför nosen på Semla. Men Semla är cool (eller mesig?) och tittar åt andra hållet.

På nyheterna sägs att lärare är "oväntat" intresserade av att få ut sin lärarlegitimation. Vad är det som är oväntat med att alla som fyller kraven vill ha legitimationen när vi annars, inom en snar framtid, inte får arbeta fullt ut (är man redan tillsvidareanställd, men utan behörighet, får man bl a inte sätta betyg etc när lagen börjar gälla)?

Måndagar är fina grejer, jobwise. En enda lektion idag. Mycket planeringstid utlagd vilket också är just vad jag ska använda tiden till. Planering och arbete med webbaserade delen av kurserna. Funderingar kring inlämningsuppgifter och uppdrag. Några samtal med elever. Var inte oroliga, jag lär fylla min tid. Med råge.

Efter jobbet hoppas jag hinna hem en kort sväng och stimma med katterna innan det är dags för stickcafé och repetition med kören. Borde nog hinna in på bokhandeln också, för att köpa en pärm att ha mina notblad i. Det brukar bli en rejäl bunt, ganska snabbt.

Men än är klockan ung och jag fyller på kaffemuggen och tar in lite fler nyheter.

Inga kommentarer: